cat-right

Grote keuken inrichten

Grote keuken inrichten? De meeste mensen vinden het inrichten van een kleine keuken al heel erg moeilijk. Maar u heeft het geluk dat u een grote ruimte tot uw beschikking heeft voor de keuken. Toch is het moeilijk om een grote ruimte in te richten als keuken. Er is namelijk veel ruimte die opgevuld dient te worden.

Ontvang gratis keuken inspiratie boeken boordevol grote keukens of bekijk direct de goedkoopste grote keukens >>>.

Grote keuken budget

In een grote keuken zijn er genoeg mogelijkheden. Met een ongelimiteerd budget is eigenlijk alles mogelijk. Dus bedenk vooraf goed wat uw budget is en houdt dit budget in uw achterhoofd tijdens het inrichten van de keuken.

Zo maakt u het inrichten van uw keuken, een stuk makkelijker voor uzelf. Een grote keuken hoeft niet duur te zijn. Het is afhankelijk van de opstelling. Indien u niet veel hoeken in de keuken heeft en niet veel ladekasten, valt het reuze mee.

Grote keuken inrichten

Grote keuken inrichtenBij een grote keuken inrichten dient u wel met een aantal punten rekening houden. U heeft de beschikking tot een grote ruimte. Daardoor zal er groot deel van de keuken als kastruimte worden gebruikt.

In een grote keuken is het belangrijk om alles niet te ver van elkaar af te plaatsen. Over het algemeen is er een werkdriehoek: eten voorbereiden, koken en afruimen.

Tip: Het is aan te raden om loopafstand tussen deze drie punten niet te groot te maken. Dit maakt het werken in de keuken een stuk makkelijker. De keuken kan dus best groot worden, echter deze hoeken moeten enigszins bij elkaar blijven.

In een grote keuken is het verstandig om groot te denken over de invulling van uw keuken. Hierbij moet u denken aan apparaten die u kunt uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan een extra groot fornuis.

Kies dus in plaats van een 60 cm breed fornuis, voor een 120 cm fornuis. En kies voor een extra grote dubbele wasbak, in plaats van een enkele wasbak. In een grote keuken kunt u voor deze mogelijkheden kiezen. Een koosjere keuken? Dan zijn twee aparte spoelbakken en twee aparte afwasmachines nodig

In een grote ruimte voor de keuken, kan deze ruimte worden doorbroken door middel van een kookeiland. Met een kookeiland creëer je makkelijk meer kast- en werkruimte in uw keuken. Daarnaast vult het de ruimte op. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden met een kookeiland.

U kunt er een inductieplaat op plaatsen of juist een wasbak. Ook is het mogelijk om een gedeelte van het kookeiland als eetgedeelte te gebruiken, een schiereiland. Er zijn veel mogelijkheden met een kookeiland in een grote ruimte. Bijna alles kan dus in een grote keuken.

Als uw fornuis is geplaatst in een kook- of schiereiland, dan heeft u daarboven ook een afzuigkap nodig. Er bestaan tegenwoordig afzuigkappen die op grote hanglampen lijken.

Die afzuigkappen zullen voor een strakke, moderne en luxe uitstraling zorgen. Die afzuigkappen zijn dan natuurlijk ook wel wat prijziger, maar dan heeft u wel een afzuigkap en een lamp in één.

Grote keuken slim inrichten

Omdat u in een grote keuken zoveel ruimte heeft, moet u deze op een slimme manier inrichten. Bij een grote keuken is het vaak de bedoeling dat het een leefkeuken wordt. Een leefkeuken is zoals het woord al zegt een keuken waarin geleefd wordt.

Het is de bedoeling dat de keuken het centrale punt in huis wordt. Zorg daarom ervoor dat er in de keuken, gekookt kan worden en dat er gegeten kan worden. Dus door een keukentafel bij de keuken te plaatsen, is het mogelijk om ook in de keuken te kunnen eten. Dit zorgt ervoor dat je de ruimte van de keuken, meer als een leefruimte gaat gebruiken.

Ook is het belangrijk om aan de verlichting te denken in een grote keuken. Door middel van verlichting kan je de grote ruimte gezelliger en knusser maken. Maar het is ook belangrijk om de gehele ruimte goed te verlichten, zodat u tijdens het koken alles goed kan zien.

Om de verlichting goed te verdelen door de hele ruimte is het belangrijk dat er goede lichtbronnen zijn bij het “werkgedeelte”, maar dat er bijvoorbeeld weer voor kiest om gedimd licht te gebruiken voor de rest van de ruimte. Door het gebruik van gedimd licht, krijgt de ruimte een gezelligere sfeer. Een stekkerbak kan tegenwoordig zelfs in een grote keuken uit het werkblad steken!

Ten slotte de aankleding is alles in een grote keuken. Door het gebruik van bijvoorbeeld een kleed of een servieskast, kunt u de ruimte al verkleinen en gezelliger maken.

Daarnaast kun je in de keuken verschillende accessoires gebruiken, hierdoor kunt u de keuken een hele andere sfeer geven. Door het gebruik van bijvoorbeeld vazen en planten, maakt u de keuken al gelijk wat huiselijker. En met het gebruik van verschillende kleuraccenten in een keuken, maakt u de keuken wat sfeervoller.

Dit waren alle top tips voor een grote keuken inrichten. Tips voor het inrichten van een grote woonkeuken? Kijk dan eens op de pagina grote woonkeuken inrichten.

Toch liever een L-keuken? kijk  dan eens op grote L keuken inrichten voor inspiratie.

Bekijk direct de goedkoopste grote keukens. Voor inspiratie kunt u gratis keuken inspiratie boeken aanvragen